Вихрени танци представиха от клуб "Веселяци" - Плевен в ефира на БНТ

Любовта към фолклора събира хора с различни професии в клуба

Вихрени танци представиха танцьорите от клуб "Веселяци" - Плевен в днешното издание на "Иде нашенската музика" по Българската национална телевизия. На сцената на популярното фолклорно предаване с водещи Даниел Спасов и Милен Иванов танцьорите от града на Панорамата показаха как в действителност се веселят.

Повече за дейността на клуба разказаха Цветан Димитров и Калинка Димитрова.

"Идеята за създаването на клуба беше моя. Създадохме го, защото обичам българските народни танци и сметнах, че е нормално да покажа и на други хора това, което съм научил и аз", разказа Цветан Димитров, хореограф на клуба.

"Всички хора в клуба са с различни професии. Самите ни танцьори са доста млади - имаме от 20-годишни, имаме ученици, медици, студенти... Абсолютно разнообразие, но всичките са много интелигентни, хубави хора, с много голяма любов към българския фолклор, за което страшно много се радваме и сме щастливи. Те са много упорити, а в същото време го предават и на техните малки деца, защото често ги водят на репетициите ни. Така да се каже закърмват ги с тази любов към родния фоклор, от което сме също много доволни", допълни Калинка Димитрова, художествен ръководител на "Веселяци".

"Една част от хората идват, за да отслабнат - като на фитнес. Други идват вече наистина с идеята да се научат да играят народни танци, за да могат, когато отидат на сватба или на друго тържество, да имат понятие и представа от танцовия фолклор на България", отбеляза още Цветан Димитров.