Районна прокуратура – Плевен предаде на съд мъж за телефонни измами - pleven.utre.bg

Районна прокуратура – Плевен предаде на съд мъж за телефонни измами

21 ноември 2017, 10:36 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Внесен е обвинителен акт срещу 34-годишния мъж

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 34-годишен мъж за телефонни измами.

Обвинението срещу  Лазар Г. е за това, че през периода  01.03.2017 г. - 08.03.2017г. в гр.Плевен, при условията  на продължавано престъпление,  в съучастие като съизвършители с неустановено лице, с цел да набавят за себе си имотна облага, възбудили и поддържали у  различни лица заблуждение  относно обстоятелството, че  ще участват в полицейска акция  за задържане на телефонни измамници и с това им причинили имотна вреда в общ размер на 13 634,86 лв., като:

- На 01.03.2017г. в гр.Плевен, в съучастие като съизвършители с неустановено лице ,  с цел да набавят  за себе си имотна облага  възбудили и поддържали у жена заблуждение  относно обстоятелството, че  ще участва в полицейска акция  за задържане на   телефонни измамници и с това  й причинили имотна вреда в общ размер от 1900 лв., /сума  220 лв. и  златни бижута  на стойност 1680 лв/;

- На 08.03.2017г. в  гр.Плевен, в съучастие като съизвършители с неустановено лице,  с цел да набавят за себе си имотна облага, възбудили  и поддържали заблуждение в друга жена,  относно обстоятелството, че  ще участва в полицейска акция за задържане на телефонни измамници и с това й причинили имотна вреда в размер на 6 000 евро.

Престъпление по чл. 209, вр. чл.26, вр. чл.20 от НК.

Обвиняемият намерил обява, с която се предлагало работа като „шофьор“.  Провел разговор с лице с неустановена по делото самоличност, представило му се като "Иванов", който му предложил да участва в телефонни измами, като следвало да взема плик (съдържащ сума от телефонна измама) от определени лица и да го предава  на други, посочени от организаторите на телефонната измама.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета