Георг Спартански застава начело на УС на Спартак

Плевенският тим ще зимува на осмо място в класирането на Северозападната Трета лига

Прогнозата на главния мениджър на Спартак (Плевен) Емил Велев се сбъдна. Още преди две седмици Кокала заяви в актуално студио "Дерби" по Канал 3, че кметът Георг Спартански ще се заеме пряко със случващото се в клуба.

След проведеното общо събрание вчера градоначалникът на Плевен е новият председател на управителния съвет на Спартак. До този момент тази длъжност заемаше заместник-кметът Кюлджийски, който остава член на УС. В ръководния орган влизат още Евгени Генов, Пепо Петков и Даниел Митов. 

Спонсорът Иван Динов пък е заявил готовност да парафира контракт с Община Плевен, според който да финансира Спартак с 300 хил. лв. догодина. 

Припомняме, че Спартак ще зимува на осмо място в класирането на Северозападната Трета лига с актив от 23 точки, постигнат след 6 победи, 5 равенства, 4 загуби и много колеблива игра.

"Нямаме цел задължително да гоним промоцията в "Б" група. Аз със самото идване го казах. Трябва да се изгради отбор, да има и опитни играчи, и по-млади футболисти, за да може евентуално за 2019 г., когато е 100-годишнината на клуба, да има един боеспособен тим, който да играе в професионално ниво", сподели наскоро Емил Велев.