Валидираха пощенска марка и плик, посветени на освобождението на Плевен

Автор на юбилейните пощенска картичка и плик е художника Ненко Атанасов

Първите картичка и пощенски плик, посветени на 140 години от освобождението на Плевен, 110 години Военно-исторически музеи и 40 години Панорама Плевенска епопея получиха областният управител Мирослав Петров и неговият заместник Татяна Божинова, информират от местната администрация. Те присъстваха днес на официална церемония по валидиране на пощенските издания, която се проведе в присъствието на Негово Величество Симеон Сакскобургготски, зам.-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Димитър Геновски, културният аташе на Руското посолство в България, академик Светлин Русев, представители на местната власт, граждани и др.

По думите на заместник-министър Геновски филателните архиви свидетелстват за едно от най-паметните събития в историята - бойните действия за освобождението на Плевен, които на практика променят хода на Руско-турската война.

"Днес посланието за славната победа може да обиколи света чрез пощенската картичка и плик, които представяме тук”, каза заместник – министър Димитър Геновски.

Автор на юбилейните пощенска картичка и плик е художника Ненко Атанасов. На пощенската картичка е пресъздадена битката за Плевен и ген. Скобелев, а мавзолеят и икона на закрилника на Плевен Свети Георги Победоносец, украсяват юбилейния пощенски плик.