Кметът връчи на Симеон Сакскобургготски паметен знак "Плевен помни!"

На него са гравирани Параклис мавзолей "Св. Георги Победоносец” и Панорамата

Както вече информирахме, илюстрована пощенска карта на тема "140 години Плевенска епопея и 40 години от създаването на Плевенската Панорама” и пощенски плик, посветен на 110 години Военноисторически музеи – Плевен, бяха валидирани днес на специална церемония в Регионалния исторически музей – Плевен. Печатите на първите екземпляри поставиха Негово величество Симеон Сакскобургготски, заместник-министърът на транспорта Димитър Геновски, кметът на Община Плевен Георг Спартански и Румен Петков, член на Инициативния комитет за честванията на 140 години от Плевенската епопея.

Художник на изданията е д-р Ненко Атанасов. За картичката, която е в тираж 10 602 броя, е избрана картина от битката при Плевен с ген. Скобелев и карта на местността, където са се водили военните действия. Пощенският плик, на който са изобразени Мавзолеят и икона на Св. Георги Победоносец, е отпечатан в тираж 11 347 броя.

Г-н Спартански връчи на Негово величество Симеон Сакскобургготски специално изработения паметен знак "140 години от Освобождението на Плевен”, на който са гравирани Параклис мавзолей "Св. Георги Победоносец” и Панорамата, както и изписано мотото на честванията "Плевен помни!", информират от пресцентъра на местната управа.