Подготвят коледни забавления за деца в неравностойно положение от Плевен и Пордим

Инициативата "Коледа за всяко дете" ще обхване няколко области в страната

Националното сдружение на сираците в България /НССБ/ официално стартира благотворителна инициатива "Коледа за всяко дете".

"Не за първи път в Плевен правим различни благотворителни инициативи в полза на деца, лишени от родителска грижа, деца в тежко социално и материално положение, настанени в специализирани институции. Стартира инициативата "Коледа за всяко дете", която има за цел да стигне до повече малучгани чрез провеждането на различни мероприятия - концерти, изложби, забавления. Инициативата ще обхване няколко области в страната, като стартираме с Плевен и Плевенска област", сподели в пресклуба на БТА Слави Михайлов - председател на НССБ.

Първото мероприятие ще се състои на 2 декември от 11.30 ч. на площада в Пордим, където деца в неравностойно положение ще празнуват заедно с деца на семейства от града. В събитието ще участват и плевенските мотористи, които ще пристигнат в града преоблечени в костюми на дядо Коледа. Втората проява от "Коледа за всяко дете" ще бъде в централния мол на Плевен, който ще събере на 5 декември децата от 7 домове за настаняване от семеен тип - повече от 80 малчугани.

Подкрепа на кампанията оказват и от МУ-Плевен в лицето на ректора проф.д-р Славчо Томов и заместник-ректора проф. Маргарита Александрова, както и мотоклубовете в Плевен. Включват се всички мотористи, като те ще участват дейно както в дарителската кампания като събират средства, дрехи и обувки за децата, така и при връчването им на малчуганите.

Всички участници в кампанията вярват, че ще подарят незабравим спомени и емоции за децата.