Наградиха Невяна Владинова за отличните резултати през изминалата година (Снимки)

Десетки малчугани се докоснаха до плевенчанката и колежките й в националния отбор

Националният отбор по художествена гимнастика проведе първа открита подиумна тренировка в тренировъчната зала на Арена "Армеец" като инициатива на събитието беше "Motorola Bulgaria", спонсор на националния отбор, информират от федерацията.

Тренировката започна с приветствие от г-н Владислав Иванов - генерален мениджър на компанията, към всички гимнастички, треньори и фенове, като заяви, че е изключително горд, че фирмата, която представлява подкрепя такъв обичан спорт за България и се надява тази инициатива да стане традиция, а също сподели, че "Motorola планира един нов и много интересен проект, свързан с художествената гимнастика.

Президентът на БФХГ г-жа Илиана Раева също поздрави всички гимнастички, треньорски екипи и почитатели на художествената гимнастика като заяви:

"За пръв път се прави такава тренировка. Идеята е малките деца да могат да се докоснат до своите каки - идоли. Да видят как те тренират, с какво точно се занимават. Това е една уникална инициатива и се надявам да продължи и в бъдеще. Този директен допир с големите шампиони пали искрата у децата. Вярвам, че това ще запали децата. След тренировката те ще могат да се снимат, да поговорят с новите златни момичета. Децата трябва да обичат художествената гимнастика, да живеят с мисълта, че те са актриси и танцьорки. Не искам да изпитват страх, а да могат да се състезават през пълни зали".

Спонсорът на федерацията награди за постигнатите отлични резултати и спечелените медали през миналата година Невяна Владинова, Катрин Тасева, гимнастичките от ансамбъла Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Елена Бинева и Теодора Александрова, както и треньорките Весела Димитрова и Бранимира Маркова.

Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева заяви, че на този етап е доволна от подготовката на националните отбори индивидуално и ансамбъл за новия сезон.

"Искаме да запазим нашите нови композиции в тайна до последно. В нашия спорт трябва да има и тактика. В момента се отработват елементите. Това са наситени с движения, елементи и много трудност съчетания. На един много добър етап е подготовката, доволна съм от това, което виждам. Момичетата са много щастливи от новия правилник. Вярвам, че сме на правия път", добави Илиана Раева.

През следващата година България ще бъде домакин на Световна купа в София през април и на световно първенство по художествена гимнастика през септември.