Ники Кънчев подкрепи плевенския полицай Боби Ковачев, който се бори с коварен тумор

"Чувствам се силен и искам да се боря, моят син ми дава сили", сподели Борислав в "Ники Кънчев Шоу"

Борислав Ковачев гостува в рубриката "Чуй доброто" на "Ники Кънчев Шоу". Както вече известихме, младият татко се бори с коварен тумор на гръбначания мозък. Боби живее и работи в Плевен, но в момента пребивава в София, тъй като ходи на лъчетерапия.

Да помогнем! Плевенски полицай се нуждае от средства за битка с коварен тумор

"На 40 години съм. Заболяването бе констатирано през януари тази година, малко след рождения ми ден. Всичко започна с потръпване на крайниците и слабост в походката. Плевенските лекари не можаха да го открият, те помислиха, че се дължи на дискова херния, но след ЯМР във ВМА се оказа, че се касае за мозъчен тумор. Беше проведена операция на 25 април в клиника "Св. Иван Рилски". Сложна като дейност, седемчасова интервенция. След два месеца трябваше да проведем следващ контролен ЯМР. Оказа се, че коренът на тумора не е почистен до край и пак е започнал да прогресира и расте към самия мозък. В момента водя лечение, свързано с лъчетерапия. Облъчват го с радиация, за да се стопира и да не нараства, тъй като притиска всички структури и органите отпадат", разказа Боби.

Боби е полицай в Плевен, работи в зоналното жандармерийско управление. 

"Чувствам се силен и искам да се боря. Синът ми ми дава сила, вярата в доброто и добрите хора също ми дават сила. Синът ми се казва Богослав и е на 5 години, ходи на детска градина в Плевен. В момента за него се грижи съпругата ми Гергана. Аз избрах името Богослав, тъй като сме вяращи хора. Искам да го възпитам да бъде одухотворен и добър човек, да чете много", сподели Борислав.

Специалистите в България са изявили мнение, че възможностите тук са ограничени и го препращат в Швейцария или Белгия. Борислав се е свързал с клиника в Цюрих, изпратил всички документи, но по техни разчети сумата за операцията ще бъде между 20 и 30 хиляди евро.

"Очакваха последния ЯМР, изпратих го вчера и до 24 часа ще има точен разчет на сумата. Трудно ни е, нямаме тези средства. Изплащаме заем, жена ми е с 400 лева заплата, а аз с болничния, който получавам от 6 месеца, тъй като съм временно нетрудоспособен, към 500 лева. В момента майка ми ни помага. Знам, че има добри хора, които биха реагирали. Все още нямам DMS номер, но имам страница във Фейсбук - "Помощ за Борислав". Имам и открита сметка в Райфайзен банк", каза още Боби.

Ники Кънчев пожела на Боби да бъде смел и да се бори докрай. Популярният тв водещ отбеляза още, че колегите му от системата на МВР също трябва да се активизират.