Постоянните комисии към Общинския съвет заседават в понеделник и вторник

Мисия

26-11-2017, 14:00

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Комисия към ОбС-Плевен предлага проф.д-р Радко Радев да бъде удостоен с Почетна грамота

Председателят на ОбС-Плевен с поздрав за Деня на будителите

Смяна в ръководството на една от групите в ОбС-Плевен

Председателят на ОбС-Плевен Мартин Митев поздрави съветничка за имения й ден

Отчетоха пред ОбС-Плевен резултатите от управление и разпореждане с общинска собственост за 2016 г.

ОбС-Плевен даде съгласие за сключване на договор за кредит с ФЛАГ

Председателят на ОбС-Плевен предлага промени в общинска наредба, касаеща летните градини

Образуваха дело по жалба на кмета срещу решение на ОбС-Плевен

Прекратиха делото по жалбата на кмета срещу решението на ОбС-Плевен за конкурса управител на ДКЦ III

Мартин Митев: Не съществуват безопасни пътища, когато по тях се движат хора, които не спазват правилата

Плевен с хепънинг за Световния ден за борба с диабета под патронажа на Мартин Митев

Мартин Митев: Проектът за скейт парк в Плевен категорично има бъдеще

Мартин Митев поздрави кметовете от региона за Деня на българската община

Мартин Митев: Не приемам доводите за незаконосъобразност на Наредба №15

Мартин Митев откри Международния турнир по карате "Купа Плевен"

Мартин Митев пожела успешна учебна година в новото ОУ "Валери Петров" и в НУ "Христо Ботев"

Владислав Николов и Мартин Митев поздравиха жителите на Тученица и Търнене за празника на селата

Представят актуалното финансово състояние на общинските търговски дружества за третото тримесечие на 2017 година

Актуалното финансово състояние на общинските търговски дружества за третото тримесечие на 2017 година ще бъдат представени на заседания на две от постоянните комисии към Общински съвет - Плевен този месец. Съветниците в ПК „Бюджет и финансова политика“ и ПК “Стопанска политика и транспорт” ще обсъждат отчетите на „Дентален център 1 Плевен“ ЕООД, „Тролейбусен транспорт“ ЕООД, „Тибор“ ЕАД, Паркстрой“ ЕООД, „Инжстрой“ ЕООД, „ДКЦ 3 - Плевен“ ЕООД и „ДКЦ 2 - Плевен“ ЕООД. През ноември заседават девет от десетте постоянни комисии към ОбС-Плевен.

Заседанията са на 27 и 28 /понеделник и вторник/. 

27 НОЕМВРИ /ПОНЕДЕЛНИК/

ПК „Младежки дейности, спорт и туризъм“ с председател Цветан Антов се събира от 14,00 ч. в Актовата зала на Община Плевен. Дневният ред на комисията е в три точки. Съветниците ще се запознаят с искане от Община Мок Чау във виетнамската провинция Сон Ла за побратимяване с община Плевен. Родните дипломати искат мнение от ръководството на Община Плевен и Общинския съвет по предложението. В случай на положително становище, до местната власт ще бъде изпратена официална покана и ще започне процедурата по подписване на споразумение между двете общини. Такива споразумения досега има между Ханой и София, Хошимин и Бургас, Хюе и Велико Търново и др. Пред Комисията ще бъде представено и отворено писмо от ветерани, футболни деятели и фенове на ОФК „Спартак” /Плевен/, и искане от клуб „Плевен Рейсинг Тим” за отпускане на средства.

ПК „Устройство на територията, екология и земеделие“ с председател Милчо Илиев заседава от 15,00 ч. в Заседателната зала на Община Плевен по 7 точки. Съветниците ще обсъждат предложение за приемане на План-сметка за приходите от такса битови отпадъци и разходите за услуги по събирането, извозването и обезвреждането на битови отпадъци и чистотата на територията на Община Плевен, и честотата на извозването на съдовете през 2018 г.; проект за улична канализация по ул. „Брацигово” в Плевен; предложение за даване съгласие за поставяне на информационна табела с имената на автори, проектанти, художници и скулптори, участвали в изграждането на Панорама „Плевенска епопея 1877”; др.

ПК „Бюджет и финансова политика“ с председател Пепо Петков се събира от 16,00 в Заседателната зала по 26 точки. Комисията ще се запознае с информация за актуалното финансово състояние на общинските търговски дружества за третото тримесечие на 2017 г., ще разгледа и предложение за определяне на цени и продажба на движими активи, собственост на Община Плевен. Част от дневния ред са още предложение от Васил Василев – директор на ДКТ ”Иван Радоев” за финансово подпомагане дейността на театъра; писмо от НЧ ”Пробуждане - 1907” - с. Тученица за отпускане на финансови средства за ремонт на читалището; заявления от кмета на с.Горталово Пламен Петков - за отпускане на средства за  почистване коритото на река “Чернялка”, за благоустрояване на гробищният парк в селото, за  изграждане на параклиса и за ремонт по сградата на кметството. Заявление е постъпило и от кмета на с.Бохот за отпускане на допълнителни финансови средства във връзка с неотложни ремонтни дейности на уличната мрежа. На вниманието на съветниците ще бъдат и няколко писма - от Ветеринарна клиника ”ИДА - ВЕТ” за отпускане на средства за преасфалтиране на ул.”Олимпийска”, от кмета във връзка с искане за асфалтиране на ул.”Брацигово”, писмо от БСАПОП за проблеми със състоянието на Автогара - Плевен и от фирма “Тролейбусен транспорт” относно стойността на пътуването в градски условия.

ПК “Стопанска политика и транспорт” с председател д-р Йордан Георгиев се събира от 17,00 ч. в Заседателната зала. Дневният ред на заседанието е от 14 точки. Точка първа е информация за актуалното финансово състояние на третото тримесечие на 2017 г. на общинските търговски дружества и отчет за дейността на ОП ”Управление на общински земи и гори”за периода 1 януари 2017 – 30 септември 2017 г.

ПК „Законност, предотвратяване и установяване на конфликт на интереси и контрол по изпълнение на решенията“ с председател Дарин Ангелов заседава от 18,00 ч. в Заседателната зала. Комисията ще обсъжда 9 точки - предложение за План - сметка за приходите от такса битови отпадъци и разходите за услуги по събирането, извозването и обезвреждането на битови отпадъци  и чистотата на територията на Община Плевен, и честотата на извозването на съдовете през 2018 г.; предложение за даване на съгласие „Инжстрой” ЕООД - Плевен да сключи административен договор за безвъзмездна финансова помощ по ОП „Иновации и конкурентноспособност” 2014-2020 г.; писмо от читалище „Съгласие - 1869” за необходимост от ремонт на част от покривната конструкция на сградата, в която се помещава читалището; др.

28 НОЕМВРИ /ВТОРНИК/

ПК „Образователна политика и читалищна дейност“ с председател Диана Данова заседава от 15,00 ч. в Заседателната зала. Дневният ред е от 9 точки. Комисията ще обсъди предложение за учредяване безвъзмездно право на ползване върху имоти общинска собственост за развитие на читалищна дейност; предложение от Ивайло Атанасов - председател на НЧ ”Съгласие 1869” за създаване на Комисия за проверка и оценка на дейността на читалищната дейност в общината;  писмо от НЧ ”Пробуждане 1907” - с. Тученица за отпускане на финансови средства за  частичен ремонт на читалището; писмо от НЧ ”Тракия 2013” за предоставяне на помещение за нуждите и развитието на читалищната дейност. Пред съветниците ще бъде представено писмо и от ОУ ”Валери Петров” - Плевен относно предоставяне на самостоятелна сграда на училището, както и от вокална група ”Северняшки ритми” относно бъдещето на певческата група и НЧ ”Пробуда - 1990” в жк ”Дружба”.

ПК „Общинска собственост и инвестиционна политика“ с председател Пенчо Дреновски заседава от 16,00 ч. в Заседателната зала по 17 точки. Комисията ще разгледа предложение за определяне броя, предназначението и местонахождението на отделните видове общински жилища; предложение за прекратяване на съсобственост; предложение за продажба на земеделска земя - частна общинска собственост в землището на с. Къшин; др.

ПК „Здравеопазване и социална политика“ с председател проф. д-р Начко Тоцев заседава от 17,00 ч. в Заседателната зала. Дневният ред е в 4 точки - обсъждане на искане от община Мок Чау, СР Виетнам за побратимяване с община Плевен и на молби за отпускане на еднократна финансова помощ.

ПК “Култура, вероизповедания и международна дейност” с председател Петя Василева заседава от 18,00 ч. в Заседателната зала по дневен ред от 8 точки. Първа точка е обсъждане на предложение за даване съгласие за поставяне на информационна табела с имената на автори, проектанти, художници и скулптори, участвали в изграждането на Панорама „Плевенска епопея 1877”.