РИОСВ – Плевен участва в Европейската седмица за намаляване на отпадъците

Тя премина под мотото "Да използваме отпадъците повторно"

РИОСВ – Плевен участва  в Европейската седмица за намаляване на отпадъци, провела се под мотото "Да използваме отпадъците повторно"с две инициативи.

Пред ученици от V клас в ОУ "Цветан Спасов" бе изнесена беседа на тема "Разделно събиране на отпадъците и повторната им употреба“. Децата получиха книгата „Ти можеш да спасиш планетата“, предоставена от ЕКОПАК. Три дни по-късно експерти от РИОСВ гостуваха на ДГ "Чучулига". Пред малчуганите бяха представени анимационното филмче "Архитекти на бъдещето “и книжката "Екология" с диск с песнички. С песнички и танци малчуганите поздравиха гостите си и получиха подаръци.

Европейската  седмицата се провежда от 2008 г. и цели повишаване на информираността за намаляване на отпадъците.  В България се организира за първи път през 2012 г. от Асоциацията на еколозите от общините в България. С отбелязването се насърчават гражданите, държавните и неправителствени организации да се включат в инициативи,  свързани с предотвратяване на изхвърлянето на отпадъци в природата.