59 000 евро нужни за лечението на плевенския полицай Борислав Ковачев

Боби получи подробен разчет от "Klinik Hirslanden" в Швейцария за средствата

Както вече писахме, Борислав Ковачев се бори с коварен тумор на гръбначания мозък. Боби живее и работи в Плевен. Полицай е към зоналното жандармерийско управление. Историята му предизвика вълна от съпричастност през последните дни и младият татко изказва благодарност към всички за подкрепата, която получава.

Да помогнем! Плевенски полицай се нуждае от средства за битка с коварен тумор

Специалистите в България са изявили мнение, че възможностите тук са ограничени и го препращат в Швейцария или Белгия. Борислав се е свързал с клиника в Цюрих, изпратил всички документи и вчера е получил подробен разчет за лечението.

"Скъпи приятели, днес получих подробен разчет на документите от клиниката в Швейцария "Klinik Hirslanden", в който се оказа, че освен хонорар на лекарския екип, възлизащ на 25290 франка, общата сума, включваща операцията за премахване на тумора, престоя и последващото лечение, възлиза на 70 900 швейцарски франка или 59 000 евро. Незабавно публикувам документите, за да е видно от хората подробната разбивка и метода за лечение, включващ всички интервенции. Аз съм оптимист и с вяра в Бог и доброто у хората, че сумата не е непосилна. Клиниката е специализирана в борбата с мозъчни тумори астроцитоми и че най-вече по волята Божия и с ваша помощ ще живея, ще възпитавам сина си, ще мога да ходя без бастун, без болка и ще мога да бъда нормален баща и съпруг. Благодаря за всичко досега, думите са слаби да изразя признателността си. Нека Бог е с всички вас с вяра, любов и мир в душите. Обичам ви", написа Борислав във Фейсбук.

Ники Кънчев подкрепи плевенския полицай Боби Ковачев, който се бори с коварен тумор

Всеки, който иска да помогне на Борислав Ковачев, може да се свърже с него на телефон 0877494951 или да го потърси във Фейсбук. Сметката му е BG95RZBB91551008746467 BGN BIC-RZBBBGSF