Окръжна прокуратура – Плевен предаде на съд мъж, ползвал неправомерно чужда дебитна карта

Подсъдимият на четири пъти изтеглил общо 950 лв

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу мъж, ползвал неправомерно чужда дебитна карта.

Обвинението срещу Мирослав Д. е за това, че през периода 16.02.2017 г. – 17.02.2017 г. при условията на продължавано престъпление в гр. Левски и в с. Обнова, обл. Плевен, като посредствен извършител, чрез пълнолетните лица А. А. и А. Р., използвал чужд платежен инструмент - дебитна карта, като без съгласие на титуляря, на четири пъти изтеглил общо 950 лв. Престъпление по чл.249, вр. чл.26 от НК.

Обвиняемият не работел и се прехранвал като извършвал селскостопанска дейност в дворовете на хора от с. Обнова. Във връзка с тази си дейност няколко пъти бил влизал в къщата и в двора на пострадалата. На 16.02.2017 г. минал покрай дома на пострадалата и решил да влезе и да я попита дали може да му даде домашно плетени чорапи. По това време жената не била в къщата и обвиняемият решил сам да потърси. Докато търсел чорапи намерил дебитна карта заедно с ПИН кода и ги взел. Веднага потърсил приятеля си А. А., помолил го да извика техен общ познат, който да ги закара срещу заплащане до гр. Левски, за да изтегли пари от банкомат. В гр. Левски обвиняемият помолил приятеля си А.А. да изтегли 400 лева от дебитна карта на съпругата му, тъй като не можел сам да се справи, като дал чуждата карта.

По-късно в с. Обнова обвиняемият отново решил да изтегли още пари от противозаконно отнетата дебитна карта, като помолил друг свой приятел – А. Р. да изтегли пари от картата на жена му и отново обяснил, че не може да борави с дебитна карта и банкомат. Изтеглените пари обвиняемият употребил за лични нужди.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.