Полицаи и пожарникари ще се грижат за безопасността и реда на студентския празник в Плевен - pleven.utre.bg

Полицаи и пожарникари ще се грижат за безопасността и реда на студентския празник в Плевен

05 декември 2017, 09:27 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Проверките ще обхванат хотели, ресторанти и дискотеки

Полицаи от всички РУ при ОДМВР – Плевен ще се включат в охраната на обществения ред преди и по време на студентския празник - 8 декември в област Плевен.

В проверките по хотели, ресторанти и дискотеки ще участват и пожарникари от РД „Пожарна безопасност и защита на населението“. Силите на полицията ще бъдат съсредоточени главно в областния център, където се очакват празнични тържества. Засилено присъствие на униформени служители ще има около заведения, в които ще се забавляват студентите.

В хода на специализирани операции ще се извършват проверки за употреба на алкохол от водачите на автомобили с оглед предотвратяването на тежки пътни произшествия. Специални препоръки за пожарна безопасност ще бъдат дадени на собствениците на заведения, а при констатации на пропуски в спазването на правилата ще бъдат съставени актове за административни нарушения.

Полицията призовава гражданите, ако забележат нарушения, свързани с обществения ред и безопасното шофиране, незабавно да подават сигнали  на тел.112.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета