Сдружение "Българска история" създаде клип за 140 години от Плевенската епопея

"Плевенчани заслужават да отбележат празника си с различни и интригуващи събития", посочват от "Рицари без броня"

По покана на плевенското сдружение "Рицари без броня" на 11 декември /понеделник/ от 13,00 часа в зала "Катя Попова" екипът на Сдружение "Българска история" ще представи в Плевен късометражен филм, изработен специално по повод 140 години от Освобождението на Плевен. Инициативата е подкрепена от председателя на Общински съвет - Плевен Мартин Митев и от Община Плевен, за реализацията й са съдействали плевенски фирми.

Дейността на Сдружение "Българска история" е свързана изцяло със съхраняването и популяризирането на българската история. Сдружението набира широка популярност, негови представители изнасят уроци по родолюбие в училища в цялата страна, автори са на образователни клипове, документални поредици, късометражни филми и телевизионни предавания, посветени на бележити лица и събития от родното минало. Във филма, посветен на Плевенската епопея, ще бъдат представени по достъпен и интригуващ начин историческите събития от преди 140 години.

"Надяваме се, че ще подкрепите нашата кауза, защото плевенчани заслужават да отбележат празника си с различни и интригуващи събития. Българското освобождение не е подарено, а извоювано. По своите мащаби и кръвопролитие битката край Плевен няма равна в цялата война! Нека събудим в нас славния дух на Плевен !”, се посочва в поканата от "Рицари без броня".

Филмът за 140 години от Плевенската епопея ще бъде представен на 11 декември /понеделник/ в зала "Катя Попова" от 13,00 ч. пред ученици от плевенски училища.