Детелин Далаклиев обмисля да отвори боксова школа в Плевен

Световният шампион от Милано 2009 иска да продължи да помага на българския бокс

"Спрях с бокса преди почти повече от две години. С бизнес няма да се занимавам, но обмислям да отворя боксова школа в Плевен." Това разкрива световният шампион по бокс от Милано 2009 Детелин Далаклиев в интервю за вестник "България днес".

Именитият ни спортист неведнъж е споделял, че иска да продължи да помага на българския бокс и в момента работи усилено над реализацията на идеите си.

"Човек се ражда със спорта в кръвта. Да отидеш един път до залата или дори една или две години да прекараш там не означава, че си спортист. Или това живее у теб и искаш да постигаш нещо, или просто не става. Много пъти съм казвал, че спортистите имат нещо различно в очите. Спортистът живее за спорта и не гледа различни неща встрани. Той тренира и иска да се развива. За жалост в последните години нещата се промениха. Всеки иска да кара мерцедес и да е богаташ. Това за мен е много объркващо. Спортистът е спортист. Не казвам, че не трябва да получава заплащне, но парите се получават при добре свършената работа", казва още Далаклиев пред "България днес".