Плевенски младежи канят на концерт в подкрепа на "Българската Коледа" - pleven.utre.bg

Плевенски младежи канят на концерт в подкрепа на "Българската Коледа"

11 декември 2017, 11:23 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    МОП-Плевен

Проявата ще се състои на 13 декември в зала "Катя Попова"

В Плевен ще се проведе благотворителен концерт в подкрепа набирането на средства за президентската кампания "Българската Коледа". Проявата се организира от Младежки общински парламент и ще се състои на 13 декември от 19 чача в зала "Катя Попова"

В резултат на дарителската кампания "Българската Коледа" 2016/2017, посветена на децата с тежки хронични заболявания, и благодарение на проявената съпричастност на хиляди добродетелни българи, през 2017 г. "Българската Коледа" разполага с бюджет от 2 650 000 лв.

Разпределението на набраните средства се реализира съвместно от Президентската институция, Българската национална телевизия, Нова телевизия и Експертния съвет към инициативата. Участието на водещи специалисти в областта на детското здраве, неправителствени и пациентски организации допринася за спазване принципите на публичност и прозрачност, и осигури равнопоставеност, свободна и лоялна конкуренция на всички участници в процедурите по закупуване на медицинска апаратура.

На страдащите от тежки хронични заболявания деца, "Българската Коледа" помогна за осъществяване на диагностика, включително генетични изследвания, медикаментозно лечение, медицински изделия и помощни средства, рехабилитация, логопедична и психологична терапия.

През 2017 година, със средствата набрани от кампания 2016/2017 бяха подпомогнати 474 деца със сумата от 702 895 лв.

.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета