Ученици от Езиковата гимназия – депутати за един ден в ЕП в Брюксел - pleven.utre.bg

Ученици от Езиковата гимназия – депутати за един ден в ЕП в Брюксел

11 декември 2017, 20:09 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Езикова гимназия - Плевен

Те ще заседават в работни международни групи и ще дискутират европейските приоритети по теми, по които предварително са подготвени

Остава един ден до заминаването на 24 ученици – победители в национални олимпиади, конкурси и състезания, от Х клас и ХI клас на Езикова гимназия – Плевен и двама ръководители – Грета Димова – заместник-директор и Силвия Стоянова – старши учител по география и икономика. Групата се отправя към Страсбург, където на 15 декември учениците ще бъдат депутати за един ден в Европейския парламент.

Учениците ще заседават в работни международни групи и ще дискутират европейските приоритети по теми, по които предварително са подготвени: "Околна среда и възобновяеми енергийни източници", "Сигурност и права на човека", "Европейска политика за развитие", "Бъдещето на Европа", "Миграция и интеграция", "Младежка заетост". 

Подготвено е словото и фотосите-символи, с които учениците от училището, облечени в национални носии, ще представят на европейския свят  България, Плевен и Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици.

Ръководителите споделиха, че учениците са перфектно подготвени, както с материята, свързана с дейността, устройството и структурата на европейските единици и европейския съюз, така и с представянето и дебатирането на английски език. Силно се надяват от международните групи да бъдат излъчени говорители и протоколчици от Езикова гимназия - Плевен, които да представят докладите на работните международни секции на симулираното заседание в пленарната зала на Европейския парламент, където учениците ще заемат местата на европейските депутати.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета