Баскетболният Спартак се сдоби с фен клуб от малчугани

Гардът Милен Дудев и крилото Георги Бързаков се срещнаха с децата в НУ "Христо Ботев"

До Коледа остават 12 дни, но в Плевен се заразиха с празнично настроение още отсега, а освен това баскетболният клуб на Спартак се сдоби с нов фен клуб от 120 деца, които се запознаха с негови представители в Начално училище "Христо Ботев". За това съобщават от сайта на НБЛ.

Директорът на училището Цветелин Горанов посрещна днес на работното си място двама от играчите на Александър Дяковски. На гости на малчуганите в клас влязоха гардът Милен Дудев и крилото Георги Бързаков. Двамата бяха приветствани с овации от хлапетата и техните учители в мултимедийната зала на учебното заведение.

Баскетболистите получиха музикален поздрав от третокласичката Михаела Христова, която ги поздрави с изпълнение на пиано. След това те разказваха на кратко за себе си, за първите си стъпки в баскетбола, защо са избрали играта и как са стигнали до Спартак. Децата пък бяха любопитни да научат имали са двойки в училище, продължават ли да учат и имат ли братя или сестри.

В Начално училище "Христо Ботев" тази седмица е посветена на четенето и книгата, а изненадата, подготвена за Милен Дудев и Георги Бързаков, бе да прочетат откъс от стихотворение, посветено на предстоящите празници.

Срещата завърши с обща снимка и покана на играчите към децата да посетят следващия домакински мач на Спартак, който ще бъде на 23 декември от 18.00 ч. в зала "Балканстрой" срещу Ямбол.