Откриха наркотици, контрабандни цигари и алкохол при полицейска операция в Българене

В акцията са участвали и служители на Митница - Свищов

На 13 декември за времето от 10.00 часа до 15.00 часа е проведена съвместна полицейска операция със служители на Митница - Свищов с цел недопускане разпространението на "акцизни стоки" без бандерол.

В 12.20 часа е извършена полицейска проверка в частни домове  в село Българене, собственост и обитавани от 62-годишна. Намериха и иззеха се следните акцизни стоки без бандерол: 494 кутии цигари марка "Fargo", 480 кутии марка "Donatella", 164 кутии марка "Calipso", 18  кутии "FM", 10 кутии "Compliment", една кутия "Corset" и една кутия "Senior" - общо 1168 кутии /23 360 къса/. По случая е уведомен дежурен районен прокурор при РП - Левски и образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 234, ал. 1 от НК.

На един от адресите е  установено  и наличието на 3 пластмасови туби с обща вместимост от 24 литра, съдържащи прозрачна жълтеникава течност с мирис и вид на алкохол, за които 62-годишната не е представила документ за платен акциз, удостоверяващ произхода й. Количеството от 24 литра е иззето от служители на Митница - Свищов за образуване на административно-наказателно производство по смисъла на ЗАДС.

В хода на проверката в домовете се намериха и иззеха високорискови наркотични вещества от рода на конопа с тегло около 2 кг., като при направения полеви наркотест те реагират на марихуана. По случая е уведомен дежурен районен прокурор при РП - Левски.

Вещите, обект на престъпление, са иззети и се намират на съхранение в РУ - Левски. Работа по случая продължава разследващ полицай.