Изправят пред Темида мъж, пребил двама инспектори на "Автомобилна администрация"

Районна прокуратура – Кнежа внесе в съда обвинителен акт

Районна прокуратура – Кнежа внесе в съда обвинителен акт срещу мъж, който при проверка нанесъл телесна повреда на двама инспектори на ООАА.

Обвинението срещу Стефан С. е за това, че на 14.07.2017 г. в гр. Искър, обл. Плевен причинил на две длъжностни лица – инспектори към ОО „АА“-Плевен – Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ – гр. София, при изпълнение на службата, леки телесни повреди. Престъпление по чл. 131, вр. чл. 130 от НК.

Инспекторите на ООАА спрели за проверка товарен автомобил „Мерцедес“, в който били водачът Ведат Х. и  Стефан С. - втори водач. В хода на проверката инспекторите установили, че товарният автомобил бил собственост на шуменска фирма, като в момента бил празен, пътувал за стока. Било установено допуснато нарушение от страна на обвиняемия, свързано с липса на ръчно въведени данни в тахографски лист за дата 10.07.2017 г., както и нарушение от страна на Ведат Х, свързано с неподписано удостоверение за дейности преди началото на пътуването. Инспекторите обяснили на двамата водачи, че следва да им бъдат съставени актове за установяване на административни нарушения, поради което ги поканили да се качат в служебния автомобил. В момента, в който единият проверяващ започнал да пише акта, обвиняемият му нанесъл два-три юмручни удара в главата и започнал да вика и да псува. След това взел стоп-палка и започнал с нея да удря другия по главата. Ведат Х. се опитал да успокои обвиняемия, като успял да го изведе извън служебния бус на инспекторите, но обвиняемият продължил да буйства, ритал вратата на служебния автомобил и викал.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.