Дядо Митко, който от години скита по улиците на Плевен, вече има подслон, храна и стотици приятели

Знам и вярвам, че този човек заслужава и ще има, сподели в ефира на bTV Криси Симеонова

След Plevenutre.bg и от bTV запознаха обществеността с историята на 17-годишната Кристиана, която само за няколко часа преобърна съдбата на бездомния дядо Митко. Мъжът, който от години скита по улиците на града, вече има подслон, храна и стотици приятели. Това стана факт след публикуван пост във фейсбук групата "Забелязано в Плевен" и невероятна вълна от съпричастност от страна на стотици граждани.

"Той е много добър човек, има много такива. Ще ми се да помогна на всички", сподели през сълзи Кристиана пред камерата на bTV. "Знам и вярвам, че този човек заслужава и ще има. Гарантирам от името на много хора в нашия град, които сме поели тази инициатива, благодаря и на тях страшно много. Този човек ще има едни незабравими празници. Не само сега, но и занапред", каза още Криси.

Съгласно заповед на кмета на Община Плевен за периода от 1 ноември до 31 март са подсигурени помещения за бездомни лица, които да бъдат настанени. Това каза в ефира на bTV Ирина Йорданова от отдел "Здравеопазване и здравни дейности" към местната управа, До пролетта на топло, нахранен и обгрижен, там ще остане и Димитър.

Помощта за него не секва. Той вече е подстриган и с чисти дрехи, търсят му и работа. Човекът е благодарен на всички, но най-вече на Криси.

Репортажа на bTV може да видите ТУК