Още три плевенчанки станаха жертва на телефонните измамници - pleven.utre.bg

Още три плевенчанки станаха жертва на телефонните измамници

18 декември 2017, 09:47 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    МВР

Не се доверявайте на телефонни обаждания с искане за пари, зоват от полицията за пореден път

На 15 декември в 10:30 часа в Първо РУ - Плевен е получен сигнал от 80-годишна плевенчанка. Тъжителката е заявила, че на 14 декември за времето от 10:00 часа до 13:00 часа непознат мъж, представяйки се за полицейски служител, след многократни позвънявания на стационарен телефон я въвел в заблуждение, че се провежда полицейска операция за залавяне на телефонни измамници. Било нужно нейното съдействие, след което я накарал да събере в найлонова торба наличните й пари и бижута, и да ги изнесе пред дома си. Потърпевшата поставя в найлонов плик 3040 лева и около 13.00 часа го оставя на прага пред входната врата на апартамента си, и се прибира. 
На 16 декемврив 19:30 часа във Второ РУ – Плевен е постъпил сигнал от 82-годишна плевенчанка, която е обяснила, че на 15 декември по същия сценарий – провеждане на полицейска операция била въведена в заблуждение и изхвърлила през балкона на жилището си 3100 лева. 
На 17 декември в 12.30 часа във Второ РУ - Плевен 57-годишна от Плевен е заявила, че около 13.30 часа на 16 декемврие получила обаждане на домашния си телефон от непознат мъж. Той се представил за полицейски служител Лазаров и под предлог, че се извършва полицейска операция за залавяне на измамници я въвел в заблуждение, че е необходима сума пари с която да бъдат заловени. Плевенчанката около 17.00 часа на 16 декември е изхвърлила през терасата полиетиленов плик със сумата от 1550 / хиляда петстотин и петдесет/ лева.

Тъжителките са разпитани в качеството на пострадали лица. Уведомен е прокурор от РП – Плевен. За престъпление по чл.209, ал.1 от НК са образувани досъдебни производства. Продължава работа разследващ полицай. Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета