Задържаха 33-годишен плевенчанин заради наркотици

Образувани са досъдебни производства

На 16 декември в 14:20 часа в село Ясен на улица "Георги Димитров" при проверка лек автомобил "Мерецедес 200 Е", с водач 33-годишен от Плевен, под предната седалка е намерен полиетиленов плик с размери 3 х 2 см., съдържащ суха зелена тревиста маса. Местопроизшествието е посетено от полицейски служители при Второ РУ- Плевен. Тревистата маса при направениия наркополеви тест е реагирала на марихуана. 33-годишният е изпробван за употреба на наркотични вещества с техническо средство "Дрегер дръг тест 5000", като уредът отчита положителна проба за употреба на канабис, амфетамин, метамфетамин. На нарушителя е съставен акт и е издаден талон за медицинско изследване.

При извършени процесуално-следствени действия на адреса на плевенчанина, той предава доброволно полиетиленов плик с размери 12х10 см., съдържащ суха зелена тревиста маса с тегло около 10 грама, която по негови данни е марихуана.

33-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Образувани са досъдебни производства по чл.354 „а“, ал.3, т.1  и по чл.343 „б“, ал.3 във връзка с ал.1 от НК. Уведомен е дежурен прокурор. Продължава работа разследващ полицай