Плевенчани ще посрещнат 2018 г. с концерт на площада - pleven.utre.bg

Плевенчани ще посрещнат 2018 г. с концерт на площада

18 декември 2017, 17:00 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg, архив

Легендарната група “Тангра” ще представи незабравимите си песни в новогодишната нощ

Плевенчани ще имат възможност да посрещнат 2018 година с концерт на площада. Всички граждани са поканени да се забaвляват заедно с незабравимите хитове на група "Тангра". В музикалната програма ще участват и рокаджиите от "Криминале".

По традиция Новата година ще бъде посрещната с първото празнично хоро на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци "Иван Вълев” – Плевен, което ще е съпътствано и от празнична заря.

Тангра е българска рок-група, създадена от Константин Марков и Александър Петрунов (Сашо Гривната) през 1976 г. и съществувала до 1990 г. Много хора смятат, че групата прекратява същестуването си през 1986, но всъщност това се случва четири години по-късно. Между 1986 и 1990 музикантите свирят в скандинавските държави. През нея минават Цветан Владовски - Чочо, Станислав Сланев - Стенли, Вили Кавалджиев, Людмил Христов, Илия Караянев (Личо Стоунса), Тенко Славов, Дани Ганчев, Валери Миловански и много други. През 2016 г. групата се възражда от Константин Марков, Станислав Сланев и Йордан Ганчев. Сред най-големите хитове на "Тангра" са "Жулиета", "Богатство","Бъди, какъвто си", "Оловният войник", "Циркът", "Нашият град" и много други.

МултимедияКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета