Шофиране с подходящи гуми и съобразена скорост препоръчват от АПИ - pleven.utre.bg

Шофиране с подходящи гуми и съобразена скорост препоръчват от АПИ

19 декември 2017, 07:00 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    АПИ

Всички областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим

Всички областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим заради прогнозите за снеговалеж. За поддържане на републиканските пътища в готовност са около 3000 машини, информират от агенция "Пътна инфраструктура".

Необходимо е автомобилите на шофьорите да са с подходящи гуми, да имат на разположение вериги, които да използват, ако е необходимо, и да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на "Пътна полиция". Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за пътуване при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, lima.api.bg, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета