Концерт в подкрепа на дарителската кампания "Локомат за България" ще се проведе в Плевен

Идеята за социалния проект е на д-р Анелия Хохвартер

На 22 декември от 18,30ч в зала "Катя Попова" в Плевен ще се проведе благотворителен концерт за набиране на средства с цел закупуване на апарат "Локомат". Цената на поканата е 10 лв. Ценните хартийки се разпространяват в билетния център на Плевенска филхармония в читалище "Съгласие".

В концерта ще вземат участие Биляна Добрева и Маргарет Георгиева солистки на хор „Звъника“ с ръководител Ваня Делийска. Васил Чапанов - рехабилитатор и певец, изпълняващ песни на Емил Димитров, Василка Дамянова - солистка на женски народен хор „Мистерията на българските гласове“, акордеонен ансамбъл с ръководител Румен Тодоров, ансамбъл „Акцент“ с ръководител Симеон Серафимов при НУИ "Панайот Пипков"гр. Плевен, балетна формация към читалище "Съгласие" с р-л Маня Николова и фолклорен танцов ансамбъл "Нашенчета" при Центъра за работа с деца.

Идеята за социалния проект е на д-р Анелия Хохвартер, която е родом от плевенското село Горна Митрополия, а в момента живее и работи във Виена. Тя е автор и на книгата "Пътуване", която също се продава с благотворителна цел.