В спорта няма лоши хора, има хора с големи мечти - pleven.utre.bg

В спорта няма лоши хора, има хора с големи мечти

20 декември 2017, 17:33 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Денислава Ангелова/Facebook

    Д-р Денислава Ангелова поздрави Невяна Владинова и Тихомир Иванов, които се наредиха в Топ 10 на класацията за "Спортист на България"

С инициативата "Обичай Спартак, обичай Плевен" искаме да накараме децата да заобичат спорта, споделя в емоционален пост в мрежата д-р Денислава Ангелова

"Плевенската школа отново регистрира достойно място на европейската и световна спортна сцена и показа, че продължава да ражда герои. Невяна Владинова и Тихомир Иванов неслучайно попаднаха в Топ 10 на класацията "Спортист на България", защото доказаха как с много труд, упоритост, дух и вяра се постигат целите", написа на официалния си профил във Фейсбук д-р Денислава Ангелова, председател на асоциация "Докосни дъгата" и един от хората, които стоят зад инициативата "Обичай Спартак, обичай Плевен", поставила си за цел да популяризира баскетбола в града на Панорамата.

В поста си Денислава Ангелова разкрива какво е провокирало осъществяването на инициативата и не скрива огорчението си от случващото се с плевенския спорт.

"Спортът е трънлива пътека. Всичко е борба, борба за успех, борба за здраво тяло, здрав дух, борба за прослава на България. Бой с лакти, контузии, медали, сълзи, прозаично ежедневие от безкрайно дълги тренировки, лишения и радости! Спортът е единственото нещо, към което може да се обърнем когато имаме нужда от свобода на духа, на вярата, на самочувствието! В спорта няма лоши хора, има хора с големи мечти! Снощи всички казваха как нашите спортисти -медалисти са нашите посланици, искам да го чувствам и аз така!

За съжаление към днешна дата общата картинка на спорта в Плевен е плачевна. Тъжно е, защото шепа алчни хора, купени и продадени, а после търгувани на пазара, го съсипаха. По тази тема може да се говори и изпише много. 

Далеч са времената на препълнените футболни трибуни. Стадион "Спартак" всъщност отдавна се е превърнал в едно тъжно, мрачно и тихо място. Но Плевен никога не е бил само футбол. Може да се гордеем с имена, прославили града и държавата ни зад граница в най-различни спортове... Няма да ми стигне времето да ги изредя.

Toчно това ни провокира неотдавна да стартираме инициативата "Обичай Спартак, обичай Плевен" с цел да популяризираме спорта и в частност баскетбола в града на Панорамата. Инициативата е открита за всички училища на територията на област Плевен.

Към момента баскетболният Спартак е единственият спортен отбор в Плевен, който се радва на сериозна подкрепа и пълни трибуни по време на домакинските си мачове. Прекрасно е да виждаш стотици плевенчани, сред тях бащи и деца, подкрепящи горещо тима в зала "Балканстрой". Зала, която също плаче за ремонт. С тази инициатива искаме да накараме децата да заобичат спорта, да запалим искрата у тях, въпреки трудните времена. Смятаме, че за да се случи това е нужно отношение както от страна на родители, така и от страна на директори и учители. На всички нас като общество", отбелязва д-р Ангелова.

МултимедияКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета