Президентът на турската федерация по карате награди Русалин Русалинов - pleven.utre.bg

Президентът на турската федерация по карате награди Русалин Русалинов

21 декември 2017, 15:15 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    КБИ "Петромакс"

КБИ "Петромакс" продължава със силните си изяви на международната сцена

Преди броени дни се проведе 18-тото Балканско първенство по карате за кадети и джуниори до 21 годишна възраст – WKF World Karate Federation – Световна Карате Федерация. Град Херцег Нови, Черна гора, посрещна 740 каратеки от 11 държави (Черна гора, Сърбия, Македония, Турция, Румъния, Хърватия, Босна и Херцеговина, България, Словения, Косово и Албания).

Двама възпитаници на КБИ "Петромакс" взеха участие - Виктория Росева от СУ „Иван Вазов“ гр. Плевен и Евгени Йорданов, възпитаник на СУ „Георги Бенковски“ гр. Плевен - направиха достойно представяне на първенството,  въпреки, че не се прибраха с медали.

Росева се състезава в дисциплината кумите индивидуално при жените до 21 годишна възраст в категория до 55кг., където взе среща срещу Сърбия с резултат 2:1, след което загуби от представителка на  Босна с равен резултат 1:1, но с първа отбелязана оценка от Босненката. Представителката от Босна изтегли Виктория да се бори за трето място. На репесажите Българката се изправи срещу Хърватия. Оспорваният двубой завърши с равен резултат 0:0, но Росева губи срещата от съдийско решение 3:2 в полза на Хърватката и се класира на седмо място.

Евгени Йорданов също се състезава в дисциплината кумите индивидуално, но в категория до 52кг. при кадетите. Йорданов надви черногорец с резултат 2:0, а след това игра срещу представител на Македония и загуби с 3:2. За жалост македонецът губи следващата среща и така Евгени не продължава по нататък в надпреварата.

Двете лъвчета макар и леко разочаровани все пак се връщат с много хубави преживявания и нови приятели: "Ще излъжем ако кажем, че не сме разочаровани. Все пак сме тренирали упорито за това Балканско, но през изминалата 2017 година започнахме едни, а сега, в края й, сме други. Определено имаме подобрение в спортно-състезателната игра и като цяло сме на едно по-горно ниво. Продължаваме напред към следващите състезания."

От 15 до 17 Декември се проведе и престижното международно Карате Състезание – Turkish Karate Open 2017отново мероприятие на Световната Карате Федерация WKF – за всички възрастови групи. Спортна зала Олимпик Истанбул и Турския Карате Опън 2017 посрещнаха 2016 участници от 27 държави, които мериха сили във всички дисциплини – кумите и ката – отборно и индивидуално. Официалното откриване на състезанието направиха кметът на Истанбул и президентът на Турската Карате Федерация – домакини на състезанието. Плевенската школа по бойни изкуства Петромакс участва на състезанието с четирима състезатели – Евгени Йорданов и Максим Христов – възпитаници на СУ „Г. Бенковски“ със спорт карате към клуб "Петромакс" и инструкторите на школата Станимир Недялков и Ивайло Петков, придружени от старши инструктора на школата сенсей Русалин Русалинов – Президент на КК „Петромакс“ Плевен и вицепрезидент на БНФК – Българската Национална Федерация Карате.

Максим и Евгени не успяват да се класират до игра за медали, но сенпаите им определено им показаха как се прави. Двамата мериха сили в дисциплина кумите индивидуално. Станимир Недялков грабна бронзов медал и 3-то място в категорията до 75 кг. при 46-50 годишните ветерани, а Ивайло Петков стана вицешампион в същата дисциплина в категория над 75 кг. при 35-40 годишните.

Шихан Русалинов бе награден от президента на ТКФ /Турската Карате Федерация/ за принос в развитието на двустранните отношения в областта на карате. Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета