Разкриха ало измамници, прибрали над 16 бона от наивна плевенчанка - pleven.utre.bg

Разкриха ало измамници, прибрали над 16 бона от наивна плевенчанка

22 декември 2017, 09:33 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    МВР

Случаят е от месец февруари

На 20 февруари във Второ РУ - Плевен е получен сигнал от 68-годишна от Плевен. Тъжителката е заявила, че на същата дата за времето от 13.30 часа до 16.00 часа непознат чрез позвънявания на стационарния и на мобилния ѝ телефон се представил за полицейски служител и под претекст, че се провежда полицейска операция по залавянето на телефонни измамници я накарал да отиде до клон на банка в Плевен и да изтегли от банковата си сметка 16 100 /шестнадесет хиляди и сто/ лева. Убедил я да остави парите зад кошче за боклук на площад „Стефан Стамболов“ в Плевен. По случая е образувано досъдебно производство.

В хода на проведените оперативно - издирвателни мероприятия са установени лицата, който са взели паричната сума от 16 100 / шестнадесет хиляди и сто / лева – 27-годишен от град Ихтиман, в момента изтърпяващ присъда "лишаване от свобода в Софийски централен затвор" и 22-годишен от същия град. И двамата са привлечени в качеството им на обвиняеми за извършено от тях престъпление по чл. 209, ал. І, във връзка с чл. 20, ал. І от НК и са разпитани в присъствието на упълномощени от тях защитници.

По случая работиха служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" - ОД на МВР – Плевен и служители от Второ РУ - Плевен под ръководството на прокурор от Районната прокуратура в Плевен.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета