Спецоперации на МВР по празниците в Плевен

Крими

24-12-2017, 13:49

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Засилени са проверките на пътя

Напомняме, че МВР е създало необходимата организация за безопасност на движението по пътищата в дните с интензивен пътникопоток преди, по време и след празничните и почивни дни.

Дейността на полицейските служители ще бъде насочена основно към подпомагане и регулиране на движението по пътищата, както и към контрол над водачи с рисково поведение, свързано с неправилно изпреварване, неправилни маневри и отнемане на предимство.

Във всички празнични и почивни дни униформените ще контролират строго скоростните режими, няма да допускат управление на автомобили с концентрация на алкохол в кръвта и/ или след употреба на наркотични вещества или техни аналози, както и от неправоспособни водачи. Проведени ще бъдат специализирани полицейски операции в районите на увеселителни заведения.

В този период ще се осъществява контрол и над въведените от Агенция „Пътна инфраструктура“ ограничения за движението по определени участъци от републиканските пътища за автомобили, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона, включително състав с ремаркета и полуремаркета, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника.