Ученици от Плевен посетиха новия модерен Технически учебен център на ЧЕЗ

Техническият учебен център на ЧЕЗ Разпределение беше изграден през 2017 г. и се състои от специално оборудвани учебни зали и полигон

ЧЕЗ Разпределение България отвори вратите на новия модерен Технически учебен център за посещение на ученици от две професионални гимназии от София и Плевен. Компанията посрещна паралелките с дуална форма на обучение от 8-ми и 10-клас, специалност „Електрообзавеждане на производството", професия „Електротехник".

Техническият учебен център на ЧЕЗ Разпределение беше изграден през 2017 г. и се състои от специално оборудвани учебни зали и полигон - умален макет на електроразпределителната мрежа с пълна симулация на всички съоръжения - стълбове, електропроводи, електромерни табла и др. Участниците в срещата, която се състоя преди Коледа, имаха възможност да разгледат всички съоръжения и да се запознаят детайлно с електроразпределителната мрежа. 

„Стараем се да предизвикаме интерес към професията на електротехника у младите хора, да създадем възможности за професионално насочване и да покажем на учениците, че секторът се нуждае от специалисти", каза Крум Гледжарски, ръководител „Управление на качеството" в ЧЕЗ Разпределение България.

Компанията е в готовност за сътрудничество с всички професионални учебни заведения, които имат интерес за посещения или провеждане на обучения в Техническия учебен център.

По време на посещението на учениците в центъра, на гости бяха поканени и учители и директори на професионални гимназии от София, с които ЧЕЗ има дългогодишно партньорство - ПГТЕ „Х.Форд", ПГМЕ „Н.Й.Вапцаров" и ПГТ „Макгахан". Сред гостите бе и екипът на проект „Швейцарска подкрепа за въвеждане на принципите в дуалното обучение в българското образование" - ДОМИНО. В началото на следващата година ЧЕЗ Разпределение ще организира и посещение на учебния център за всички партньори по проекта.