36-годишен с мотор си устрои гонка с полицията - pleven.utre.bg

36-годишен с мотор си устрои гонка с полицията

02 януари 2018, 10:34 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Карал без книжка и под въздействието на наркотични вещества

На 30 декември в РУ Долна Митрополия са образувани бързи производства срещу 36-годишен от Долна Митрополия. На същата дата е управлява мотоциклет "Ямаха" в град Долна Митрополия и е попречил на полицейски служители да извършат проверка като не е спрял на подадения сигнал със стоп палка по образец. 

След кратко преследване нарушителят е спрян и е установено, че управлява МПС без свидетелство в едногодишния срок от наказването му за същото деяние по административен ред с наказателно постановление, влязло в законна сила на 09.11.2017 година. Проба с техническо средство тест "Дрегер дръг чек-3000" е показала, че е под въздействието на наркотични вещества - амфетамин и метамфетамин.

Издаден е талон за медицинско изследване. 36-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е дежурен прокурор в РП-Плевен.  За извършени престъпления по чл.270, ал.1 от НК, по чл.343 „в“, ал.2 от НК и чл. 343 „б“, ал.3 от НК работа продължава.         Коментари (2)

Потребител
Галка
Толкова тъпи полицай не съм виждала как може и имат ли право да гонят мотор в населено място опасно за околните и също така пък и да го бият също така при първия тест на дрегера показва положителен след това пак го карат да прави и показва че е употребил как става това незнам без подаден сигнал да го гонят...
03 януари, 20:06 ч.
Потребител
Ivan
Policiata nima pravo da spira motor tovae ptepostavka za ptp .
03 януари, 20:02 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета