Опасни на пътя: Нова порция пияни, дрогирани и без книжка в Плевен и региона

Продължават да карат нерегистрирани МПС-та

На 29 декември около 12,15 часа на главен път в района на село Горни Дъбник при полицейска проверка е установено, че 55-годишен от Червен бряг, управлява "Рено Лагуна", който не е регистриран по надлежния ред - с транзитни табели, с изтекъл срок на валидност на 17.08.2017 година. Уведомен е дежурен прокурор в РП - Плевен. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.345, ал.2, във връзка с ал. 1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

На 29 декември в 10:50 часа в град Койнаре при полицейска проверка е установено, че водачът на лек автомобил "Опел Тигра" 25-годишен от село Глава, не притежава СУМПС и управлява в едногодишeн срок от наказването му по административен ред за същото деяние с влязло в сила на 24 ноември 2017 година наказателно постановление. 25-годишният е задържан за крос до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е прокурор от РП – Червен бряг. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.343 „в“, ал.2, във връзка с ал.1 от НК. Работа продължава разследващ полицай.

На 30 декември около 15.40 часа в село Бреница служители на РУ - Кнежа извършват проверка на лек автомобил "Хюндай акцент", управляван от 30-годишен от село Ботево, област Враца. Установено е, че водачът е неправоспособен като за нарушението е съставен акт . Справка в "КАТ" показва, че регистрационните табели са издадени за лек автомобил "Ауди 80".  Табелите са предадени с протокол на служителите, като водачът е представил и регистрационен талон на управлявания от него автомобил, от който е видно, че за него са издадени регистрационни табели от Република Гърция. Уведомен е районен прокурор в РП - Кнежа. По случая е образувано бързо производство. За престъпление по чл.345 от НК работата продължава.

На 28 декември около 13:30 часа в Плевен при проверка на водача на "Фолксваген Голф" – 31-годишен от Плевен, е установено, че управлява без СУМПС в едногодишен срок от наказването му по административен ред с наказателно постановление, влязло в законна сила на 25.09.2017 година. Уведомен е прокурор в РП - Плевен за престъпление по чл.343 „в“, ал.2 от НК. Образувано е бързо производство. Работа продължава разследващ полицай.

На 29 декември в 01 РУ-Плевен е започнато бързо производство, затова, че на същата дата около 16.05 часа в град Плевен на улица "Иван Вазов" 35-годишен е управлявал "Ауди" под въздействието на наркотични вещества - кокаин. Пробата е взета с техническо средство. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е прокурор при РП-Плевен за престъпление по чл.343 „б“, ал.3 от НК. Работа по случая продължава разследващ полицай.           

На 31 декември в Първо РУ - Плевен е започнато бързо производство, затова, че на същата дата в 17.40 часа в село Гривица 44-годишен от същото село, е управлявал "БМВ" след употреба на алкохол - 2.03 промила. Пробата е взета с техническо средство "Дрегер алко тест-7510". 44-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е прокурор при РП-Плевен за престъпление по чл.343 „б“, ал.3 от НК. Работа по случая продължава разследващ полицай.

На 29 декември в 08:40 часа на улица "Българска авиация" в Плевен при полицейска проверка е установено, че 18-годишен от село Петърница, управлява „Мазда“ без автомобила да е регистриран по надлежния ред. Уведомен е дежурен прокурор при РП - Плевен. Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 345, ал. 2 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

На 29 декември в 15:20 часа в град Плевен на улица "Дойран" служители на сектор "Пътна полиция" при ОД на МВР Плевен спират "Рено Лагуна" и установяват, че водачът – 40-годишна от Плевен, управлява без лекия автомобил да е регистриран по надлежния ред. Уведомен е прокурор при РП - Плевен. Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 345, ал. 2 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

На 29 декември в 08:40 часа на улица "Българска авиация" служители на Второ РУ Плевен спират "Ваз" и установяват, че водачът – 39-годишен от село Петърница, управлява без лекия автомобил да е регистриран по надлежния ред. Уведомен е прокурор при РП - Плевен. Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 345, ал. 2 от НК. Продължава работа разследващ полицай.                           

На 1 януари в 11:45 часа в град Плевен на улица "Цар Самуил" служители на сектор "Пътна полиция" при ОД на МВР Плевен спират лек автомобил "Рено Канго". При проверка с техническо средство на водача – 30-годишен от Плевен, е установено, че шофира след употреба на   метамфетамин. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е дежурен прокурор при РП - Плевен. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.3 от НК, по което продължава работа разследващ полицай.