Александър Дяковски: Неслучайно Рилски спортист е на първо място в класирането

Този бърз агресивен стил, който искаме да налагаме този път ни се получи, доволен е наставникът на плевенчани

Коментари за сайта на федерацията след срещата Спартак Плевен - Рилски спортист от XIII кръг на НБЛ.

Людмил Хаджисотиров /старши-треньор на Рилски спортист/: "Ние си направихме по-труден мача. На моменти водихме с над 20 точки. Спартак игра сърцато. Стрелбата от тройката им вървеше. Страхотен мач на Ники Маринов, който има 31 точки. Ние пробвахме и с по-висок състав да играем. Преди мача говорихме да няма подценяване, но въпреки това изглежда имаше такъв момент. Точките, които ни вкараха са недопустимо много за отбор с амбиции. Все пак всяка победа като гост е важна и оттук нататък ще трябва да се фокусираме върху срещите срещу Ямбол за Купата."

Александър Дяковски /старши-треньор на Спартак Плевен/: "Този бърз агресивен стил, който искаме да налагаме този път ни се получи, с изключение на 4-5 минути през втората четвърт, когато разликата набъбна и след това ни беше трудно да я стопим. През последната четвърт, при плюс 11 за тях имахме няколко шанса да се върнем, но това е. Поздравявам отбора на Рилски. Неслучайно те са първи в класирането."

Мартин Маринов / Рилски спортист/: "Добър мач за нас. Радвам се, че победихме. Играхме добре. Мисля, че Герасим Николов направи доста добър мач. Не можахме да го спрем, както и Николай Маринов. Освен това се радвам, че Спартак игра добре. Момчетата имат нужда от подкрепа. Млад отбор са и дано продължават да ги подкрепят. Тези момчета имат бъдеще. Надявам се ние да запазим това ниво и да приключим на първо място в края на редовния сезон."

Николай Маринов /Спартак Плевен/: "Може би дадох тон на играчите. Мачът тръгне добре, като имахме една ситуация при 11 точки за Рилски, в която изпуснахме сами срещу коша на бърза атака, което  бе фатално да ги догоним. Това е може би моментът, в който можехме да помечтаем за първа победа. Имаше закачка между мен и брат ми. Целият ми ден беше по-различен, заради този сблъсък. Определено е странно да играем един срещу друг, но ние сме професионалисти."