Условна присъда и глоба за шофьор, опитал да подкупи плевенски полицаи

Изпитателният срок е в размер на три години

Шофьор, опитал да подкупи полицаи, отнесе условна присъда в размер на четири месеца лишаване от свобода и глоба в полза на държавата в размер на 200 лева. Изпитателният срок е в размер на три години.

Обвинението срещу Спас С. е за това, че на 20.12.2017 г. в гр.Плевен се опитал да даде 70 лева подкуп на двама младши автоконтрольори  в ОД на МВР-Плевен, сектор „Пътна полиция“, за да не извършат действие по служба - съставяне на Акт за установяване на административно нарушение по Кодекса за застраховането срещу него, като опитът не бил довършен поради независещи от дееца причини.

Спас С. управлявал лек автомобил "Рено Лагуна" с английски регистрационен номер по улица „Цар Борис III“. Двамата полицаи, при изпълнение на служебните си задължения, спрели  автомобила за проверка, при която установили, че е без задължителната застраховка „Гражданска отговорност“. Тогава обвиняемият решил да даде подкуп на двамата полицаи, за да избегне съставянето на акта за нарушение. Отишъл до автомобила си и приготвил 70 лева. Върнал се до патрулния автомобил и неколкократно заявил на полицаите да не му съставят акт, казал, че ще почерпи, навел се над отворения прозорец на патрулния автомобил и пуснал банкнотите вътре.

Присъдата може да се обжалва и протестира пред Апелативен съд Велико Търново в 7-дневен срок, считано от днес.