НУ "Христо Ботев" е първото училище в България, станало член на Института за пътна безопасност

От години директорът и екипът работят по посока безопасност на движението

НУ "Христо Ботев" в Плевен е първото училище в България, станало член на Института за пътна безопасност (ИПБ). Директорът Цветелин Горанов подава първата заявка за членство като институция чрез електронната платформа на сайта на ИПБ, информират от школото. От години директорът и екипът работят по посока безопасност на движението, като поне два пъти в годината се организират срещи на децата с представители на КАТ – Пътна полиция, организират се инициативи за обезопасяване на района около училището, както и мероприятия, свързани с правилата за движение по пътищата.

"Не сме единствените, които учим учениците си какви са опасностите на улицата и как да се пазят, как да се движат и къде да пресичат безопасно и да са внимателни. Имаме традиции по отношение на пътната безопасност и с готовност се включваме – всички заедно, за да направим каквото можем, за да стане животът ни по-спокоен и безопасен“, споделя Цветелин Горанов.

Към момента в НУ "Христо Ботев", гр. Плевен се обучават 456 ученици, които с удоволствие участват в обществения живот и в различни училищни и извънучилищни инициативи, свързани с безопасността на пътя.