Районна прокуратура – Плевен предаде на съд жена за хулиганство - pleven.utre.bg

Районна прокуратура – Плевен предаде на съд жена за хулиганство

12 януари 2018, 12:57 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    ПРБ

Повдигнато й е обвинение и за това, че по същото време и място унищожила противозаконно чужди движими вещи

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 31-годишна жена за хулиганство и унищожаване и повреждане на чужди вещи.

Обвинението срещу Митка Б. е за това, че  на 02.05.2017 г. в с. Бъркач, обл.Плевен извършила непристойни действия, изразяващи се в нанасяне на удари на витринни стъкла на хранителен магазин, отправяне на обидни думи и закани спрямо В. Б. и Р. Д., грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Престъпление по чл.325 НК

Повдигнато й е обвинение и за това, че по същото време и място унищожила противозаконно чужди движими вещи – електронна везна и механична везна на обща стойност 430 лева. Пестъпление по чл.216 от НК.

На 02.05.2017  г., обвиняемата влязла в магазин за хранителни стоки в селото във видимо нетрезво състояние. След като поставила в чанта стоки, заявила че ще плати част от дължимата сума в евро, но продавачката й отказала. В този момент, без да е провокирана, в присъствието на клиенти на магазина обвиняемата започнала да се държи агресивно, да крещи, да заплашва, че ще запали и потроши магазина, псувала и отправяла нецензурни думи и закани спрямо присъстващите, след което си тръгнала. След няколко минути, се върнала и нахлула в магазина, като ритнала с крак електронната везна, която паднала и се счупила. Обвиняемата  продължила да отправя закани за саморазправа и да нанася удари по всички вещи, които се намирали в магазина, като събаряла на пода всичко, което могла да достигне.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета