Плевенски ученик сред отличените в конкурс, посветен на 155 години от рождението на Алеко Константинов

Чавдар Лалов от МГ "Гео Милев" със специална награда от журито

В Къща музей "Алеко Константинов" в град Свищов бяха наградени победителите във втория национален ученически конкурс за есе, посветен на Алеко Константинов. За първи път конкурсът се провежда по повод 150-та годишнина от рождението на Щастливеца, а пет години по-късно вече е факт и неговото второ издание. Комисия с председател доц. д-р Юлия Николова и членове Надежда Бандова и Ивелина Иванова – директор на Исторически музей Свищов, оцени всичките 149 есета на ученици от над 40 населени места в страната.

По време на награждаването, представителите на журито споделиха радостта си от засиления интерес, който провокира този конкурс в учениците и благодариха на всички за старанието, което са положили и сериозността, с която са подходили към есетата си.

Заместник-кметът Анелия Димитрова връчи наградите на всички присъстващи и им пожела още много бъдещи творчески успехи.

На награждаването, доц. д-р Юлия Николова и Ивелина Иванова прочетоха част от най-впечатляващите есета и обявиха имената на всички победители, сред които е и това на плевенчанина Чавдар Лалов. Във втора възрастова група единадесетокласникът от Математическа гимназия "Гео Милев" заслужи специалната награда на журито с есето си "Има ли бъдеще нашата хубава България".