След прецизна оперативна работа: Плевенски криминалисти задържаха участник в телефонни измами

25-годишният мъж от село Ореховица е взел парите и златните накити на 83-годишна плевенчанка

След прецизна оперативна работа плевенски криминалисти задържаха участник в телефонни измами в Плевен, съобщават от пресцентъра на МВР.

На 9 декември в Първо РУ - Плевен е получен сигнал от 83-годишна плевенчанка. Тъжителката е заявила, че на 8 декември 2017 година за времето от 19.00 часа до 22.00 часа неизвестен ѝ се обадил на стационарния и на мобилния телефон, представил се за полицейски служител. Под предтекст, че се провежда полицейска операция по залавянето на телефонни измамници я накарал да събере в плик наличните в дома ѝ пари 4 950 / четири хиляди деветстотин и петдесет / лева, както и златни накити - златен пръстен и златно колие. Убедил я да ги изхвърли през терасата на жилището. По случая е образувано досъдебно производство.

В хода на проведените оперативно - издирвателни мероприятия е установен и задържан 25-годишен от село Ореховица, който е взел парите и златните накити. Той е привлечен в качеството му на обвиняем за извършено от него престъпление по чл. 209, ал. І от НК. Разпитан е пред упълномощен от него защитник, признава вината си и желае да сключи споразумение с РП - Плевен, като предстои сключването и подписването му. Споразумението ще бъде внесено в Районен съд - Плевен за одобрение.

По случая работиха служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност“ при ОД МВР – Плевен и служители на Първо РУ под ръководството на районен прокурор.