Докога ще продължи да вали сняг? - pleven.utre.bg

Докога ще продължи да вали сняг?

15 януари 2018, 13:00 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    BG on аir, кадър

Във вторник започва затопляне с температури до 7-8 градуса, но в неделя зимата се завръща Във вторник започва затопляне с температури до 7-8 градуса, но в неделя зимата се завръща

Студеното зимно време ще остане днес над по-голямата част от страната, но от утре започва затопляне. Това съобщи в "България сутрин" по BG on аir синоптикът Симеон Матев.

Добрата новина за онези, които не са почитатели на ниските температури обаче е краткотрайна, защото в края на тази седмица и в началото на другата, зимата, каквато я виждаме сега, се завръща.

"В момента сме под влиянието на циклона "Борхър", друг по-малък, средиземноморски, а циклонът "Еви" господства над Европа", информира гостът на Bulgaria ON AIR, с което обясни причината за температурните амплитуди, които наблюдаваме.

"Днес в по-голямата част от страната ще продължи да вали сняг, като най-силно се очаква в Северозападна България. Нека шофьорите бъдат внимателни с тънката снежна покривка, особено в нощта на вторник срещу сряда, когато ще се заоблачи заради валежите едновременно от дъжд и сняг, което ще донесе предпоставка за поледици", обясни синоптикът.

Симеон Матев продължи, че още утре снеговалежите в ранните часове ще спрат, облаците ще се изчистят и слънцето ще си проправи път.

Градусите в Южна България ще бъдат около 7-8, но в Дунавската равнина ще се запази по-студено време.

В неделя зимната обстановка се завръща, като ще стартира първо с дъжд, а в понеделник започват и снеговалежите. Температурите ще придобият своите зимни стойности.

Етикети
времетосняг


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета