Без забележки приеха проекта за ремонт на Центъра за работа с деца - pleven.utre.bg

Без забележки приеха проекта за ремонт на Центъра за работа с деца

15 януари 2018, 16:35 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Община Плевен

Това съобщи Главният инженер на Общината Владислав Иванов

Регионалното звено за изпълнение на Проект „Красива България” в гр. Русе прие без забележки проекта на Община Плевен „Фасадна реставрация и подмяна дограма на Центъра за подпомагане на личностно развитие – ЦРД, гр. Плевен, ул. „Дойран” №79, УПИ-I, строителен кв. 381а, Ид№ 56722.659.850.1”. Това съобщи Главният инженер на Общината Владислав Иванов. Готовата проектосметна документация за обекта е на стойност 286 667,00 лв. Собственото участие на Община Плевен в общия бюджет на проекта възлиза на 59,00 %, или 169 134,00 лв.

Според изискванията за кандидатстване по Проект „Красива България” за 2018 г. резултатите от реализацията на одобрени проекти задължително се съхраняват от бенефициентите за срок най-малко пет години след приключване на изпълнението. Това включва и условието да не се променя определеното предназначение на обекта или части от обекта на проектната интервенция, респективно – направените инвестиции в дадената инфраструктура.

Не можем да си позволим след рехабилитацията на Градската градина сградата на Центъра за работа с деца да контрастира с новата й визия. Зданието, отличаващо се с оригиналната си архитектура, е и недвижима културна ценност и държим на неговото съхраняване, коментира по-рано Георг Спартански намеренията на Община Плевен.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета