Трима без книжка и един пиян заловиха полицаите

Отново нарушители по пътищата в Плевен и региона

На 13 януари в 12.50 часа в град Плевен на улица "Генерал Владимир Вазов" полицаи спират лек автомобил „Опел Зафира“. При извършената проверка водачът – 33-годишен от Русе,  не представя СУМПС. Направена е справка, при която е установено, че е с отнето СУМПС и управлява в срока на принудителна административна мярка за временно отнемане на СУМПС. На 15 октомври 2018 година във Второ РУ - Плевен е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.343 „в“, ал.3 от НК. Уведомен е прокурор при РП - Плевен. По случая продължава работа разследващ полицай.

На 14 януари в 15.15 часа в село Биволаре при проверка на водача на лек автомобил "БМВ 730 д" 43-годишен от Плевен се установява, че управлява МПС като неправоспособен в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото нарушение. Уведомен е прокурор при РП - Плевен. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343 "в", ал.2, във връзка с ал.1, от НК. Работа продължава разследващ полицай.

Бързо производство за управление на автомобил след употреба на алкохол е образувано в РУ-Долна Митрополия. На улица в село Горна Митрополия вчера около 23,55 часа бил спрян за проверка лек автомобил „Фиат“, управляван от 52-годишен местен жител. При извършения тест за алкохол пробата на водача отчела 1.34 промила. Съставен е акт за нарушението. Издаден е талон за медицинско изследване и е взета кръвна проба за анализ. Мъжът е задържан в полицейското управление за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е прокурор при РП - Плевен. Работа продължава разследващ полицай.

На 15 януари в 14.25 часа в село Ракита  служители на РУ-Червен бряг спират за  проверка лек автомобил "Фолксваген голф" управляван от 21-годишен от селото и установяват, че не притежава СУМПС. Съставен му е акт. От извършената проверка в база данни на МВР се установи, че водачът има влязло в сила наказателно постановление за същото деяние. Образувано бързо производство за престъпление по чл.343 „в“, ал.2 от НК. Уведомен е районен прокурор при РП-Червен бряг. Работата по случая продължава разследващ полицай.