Кметът ще връчи сертификати на възпитаници на ПГПЧЕ - Плевен

Поводът - участието им в симулация на заседание на Европейския парламент по програма "Евроскола" в Страсбург

Днес в Заседателната зала на III етаж в сградата на Община Плевен – кметът г-н Георг Спартански ще връчи сертификати на ученици от ПГПЧЕ, участвали в симулация на заседание на Европейския парламент по програма "Евроскола" в Страсбург.

Учениците от Езиковата гимназия в Плевен получиха финансиране по програмата след като през октомври 2017 г. извоюваха квота за посещение на парламента, благодарение на отличното представяне на отбора на гимназията на регионалното състезание в Монтана, организирано от Бюрото на Европейския парламент в София.

Ръководители на групата бяха г-жа Грета Димова – заместник-директор и преподавател по английски език и г-жа Силвия Стоянова – старши учител по география и икономика, които споделиха, че програма "Евроскола" насърчава най-младите европейци да опознаят Европейския парламент, да се "включат" чрез симулирани заседания в работата му и да "гласуват" неговите резолюции. Чрез нея ученици от училища от 22 страни-членки на ЕС прекараха един ден в Европейския парламент в Страсбург, където участваха в симулация на неговата работа, разискваха и гласуваха по въпроси от интерес за Европейския съюз в рамките на "Младежкия европейски парламент". Парламентарният ден на младите хора в Страсбург беше 15 декември 2017 г., в който участие взеха около 500 ученици от 22 европейски страни.