Тържествен водосвет и изложба по повод 140 години пожарно дело в Плевен

Редица официални гости ще уважат събитието

Както вече писахме, на 1 февруари Регионална Дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" – Плевен тържествено ще отбележи своя юбилей - "140 години пожарно дело в град Плевен"

Мероприятието ще започне в 9,30 часа с построяване на пожарните автомобили и личния състав пред сградата на РДПБЗН - Плевен. В 9,50 часа ще бъдат посрещнати официалните гости - министъра на МВР, директора на ГДПБЗН-МВР, директорът на ОДМВР, кмета на Плевен, областния управител, председателя на общинския съвет, депутати от Плевенска област и др.

В 10,05 ще започне тържествен водосвет, който ще е последван от разглеждане на изложба снимки и документи, предоставени от "Държавен архив" и личен архив и вещи, предоставени от бивши служители. Изложбата ще бъде устроена във фоайето на концертната зала на НУИ "Панайот Пипков".

В 11,10 присъстващите ще бъдат запознати с кратка историческа справка за развитието на пожарното дело в Плевен, като на мултимедия ще вървят слайдове със снимки, отразяващи различни етапи от развитието на пожарната в Плевен.

Музикален поздрав ще отправят ученици от НУИ "П. Пипков".

В 11,45 часа е предвидено връчване на плакети и грамоти на официалните гости и ветерани.