Обстановката в Плевен е спокойна след последния снеговалеж

Улиците в Плевен и пътищата в общината са проходими при зимни условия, каза кметът Спартански

Улиците в Плевен и пътищата в общината са проходими при зимни условия. Не липсват критики към почистващите фирми и към ръководството на Общината, но апелирам те да са смислени, за това апелира кметът Георг Спартански на редовното оперативно заседание на ръководството на местната администрация днес. Той лично е инспектирал работата на фирмите в различните краища на града, по централния площад „Възраждане” и пешеходната зона. Техниката работи от 01.00 часа, сериозни проблеми не е имало. Постъпил е един сигнал за закъсал тежкотоварен автомобил край Пелишат, но е установено, че проблемът е възникнал заради състоянието на гумите му. Поддържа се 24-часова връзка с наематели на язовири, няма критични нива на водните съоръжения.

Г-н Спартански обърна внимание на „Инжстрой” ЕООД, „Чистота” ООД, „Астон сервиз” ООД и „FCC България” ЕООД да почистят и образувалата се киша, за да се предотврати заледяването й след прогнозираните отрицателни температури в следващите дни. Фирмите разполагат с нужните количества пясък, сол и препарати. Специално внимание ще се обърне на най-натоварените пешеходни маршрути, на спирките и тротоарите.

Кметът напомни и че задължението за почистване на прилежащите територии пред жилищни сгради, институции, търговски обекти е на ползвателите и собствениците, за изпълнението му вече са стартирали проверки от служителите на Общинския инспекторат. Той обърна внимание и снегът да не се струпва така, че да пречи на достъпа до контейнерите и сметоизвозването.