Кметът Спартански: Всички кафе автомати в Плевен са поставени в разрез със закона - pleven.utre.bg

Кметът Спартански: Всички кафе автомати в Плевен са поставени в разрез със закона

22 януари 2018, 16:39 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Той се позова на справка от Главния архитект Светослав Митев, според която местната администрация не е издала нито едно разрешение

Всички вендинг автомати за кафе в Плевен са поставени в разрез със закона, категоричен беше кметът Георг Спартански на днешното оперативно заседание в Община Плевен. Той се позова на справка от Главния архитект Светослав Митев, според която местната администрация не е издала нито едно разрешение за разполагане на кафе автомати.

В същото време друга справка от ЧЕЗ – клон Плевен, сочи, че са разкрити около петнадесет партиди за ползване на електроенергия за такива автомати, за което се изискват разрешения от Община Плевен. Очевидно са използвани фалшиви разрешения, по този повод допълнително ще бъде извършена проверка, коментира кметът. В тази връзка ще продължи принудителното премахване на автоматите от обществени места в града, увери Георг Спартански.

Той информира, че ще предложи на общинските съветници да преценят необходимостта от улична продажба на кафе, броя автомати и на тази база да инициират изготвяне на схема за разполагане и съответния регламент. Отделно служителите на БАБХ също трябва да предприемат редовни мерки за следене спазването на хигиенните изисквания от собствениците на вендинг автомати, допълни кметът.

Етикети
Плевен


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета