Окръжна прокуратура – Плевен предаде на съд жена, причинила катастрофа с един загинал

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 33-годишна жена, причинила пътно произшествие с един загинал.

Обвинението срещу Христина В. е за това, че на 15.06.2017 г. в гр.Плевен, на пътен участък между хотел „Кайлъка“ и разклона за ресторант „Ловна среща“ при управление на автомобил "Порше Кайен", нарушила правила за движение по пътищата: като водач на пътно превозни средства при избиране скоростта на движение не се съобразила с атмосферните условия, с релефа на местността, за да бъде в състояние да спре пред всяко предвидимо препятствие и да намали скоростта и в случай на необходимост да спре, когато възникне опасност за движението, като по непредпазливост причинила смъртта на Десислава М. Престъпление по чл.343, вр. чл.342 от НК.

На 15.06.2017г. вечерта обвиняемата и нейна приятелка заедно с двете им деца решили да се приберат, след като били в  посетели питейно заведение в парк „Кайлъка“ край гр.Плевен.. Двете жени се возели отпред и не поставили предпазни колани.В района на гъбарниците,  управляваният от обвиняемата автомобил застигнал колона от три автомобила. Тя предприела маневра изпреварване и увеличила скоростта си на движение. След около 200м. при движение със скорост от около 85км/ч, управляванията от обвиняемата автомобил навлязъл в ляв завой. Поради високата скорост, обвиняемата не успяла да овладее управлението на автомобила. Той започнал да се плъзга по пътната настилка, като последвал сблъсък в неподвижна преграда – скала, след което моторното  превозно средство се преобърнало по таван върху асфалтовата настилка. При това движение, от автомобила изпаднала върху пътната настилка пострадалата, която починала  в резултат на получените уврежданията.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.