Ценен подарък получи кметът на Плевен от племенницата на Гена Димитрова - pleven.utre.bg

Ценен подарък получи кметът на Плевен от племенницата на Гена Димитрова

23 януари 2018, 15:35 | plevenutre.bg
 • Снимка:
  Община Плевен

 • Снимка:
  Община Плевен

 • Снимка:
  Община Плевен

 • Снимка:
  Община Плевен

 • Снимка:
  Община Плевен

На официална церемония днес беше открит барелеф на оперната прима в родното й село Беглеж

На официална церемония днес беше открит барелеф на оперната прима Гена Димитрова в родното й село Беглеж. Почетен гост  бе кметът на Плевен Георг Спартански. На събитието присъстваха народният представител Владислав Николов, председателят на Общинския съвет – Плевен - Мартин Митев, общински съветници и племенницата на Гена Димитрова  Милена Стойкова. Барелефът е дарение от плевенското читалище "Парашкев Цветков" на кметство Беглеж и е изработен  от членове на читалището.

Ценен подарък получи кметът на Плевен от племенницата на Гена Димитрова Милена Стойкова - книгата "Гена Димитрова от А до Я" с автор Димитър Сотиров и диск със  70-минутен филм "Обич за Гена", информират от пресцентъра на местната управа.

В документалната лента за първи път са показани уникални кадри с Гена Димитрова зад сцената, по време на репетиции с партньори като Никола Мартинучи и Джузепе Джакомини. Филмът  припомня знакови изпълнения на великото драматично сопрано на прочути сцени по цял свят, сред които Арена ди Верона, Ла Скала, Метрополитън, Нагоя, София, Неапол, Плевен, арии и  дуети от опери на Верди, Пучини, Маскани и Джордано, както и спомени за изпълнителката от нейни приятели и колеги – Хосе Карерас, Пласидо Доминго, Александрина Милчева, Александрина Пендачанска и Анна Томова-Синтова.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета