Жестокото убийство в Червен бряг – заради ревност

Заподозреният се е готвил да напусне страната

31-годишен мъж извърши убийство от ревност и бе арестуван в автобуса за София. Престъплението бе разкрито за броени часове, а заподозреният се е готвил да напусне страната, съобщава вестник "Телеграф", цитиран от агенция БЛИЦ.

Припомняме, че на 22 януари около 8:20 часа беглецът намушка с нож 52-годишен мъж в центъра на Червен бряг, в близост до църквата. Опонентът живеел на семейни начала с жена, с която отношения имал и нападателят. Предполага се, че ревнивецът не е искал да убива жертвата си, но ударът с нож засегнал важен кръвоносен съд на бедрото. Раненият успял да стигне до близка аптека и започнал да чука по вратата. Аптекарката била вътре, но още не била отворила, защото работното ѝ време било от 8:30. При вида на молещия се за помощ веднага отключила и се обадила на тел. 112, но потърпевшият само се свлякъл на земята и починал, вероятно от кръвозагуба.

Очевидци на престъплението дали насоки на пристигналите на мястото криминалисти, които бързо се ориентирали в обстановката. Те получили информация, че заподозреният се е качил на автобус от Червен бряг за София. В района на Правец патрул спрял рейса и от него бил свален заподозреният.