Мним доктор измами 11-годишна от Плевен по телефона - pleven.utre.bg

Мним доктор измами 11-годишна от Плевен по телефона

25 януари 2018, 09:41 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Нов случай на дете, станало жертва на телефонна измама, е регистриран вчера в града

Мним доктор измами 11-годишна от Плевен по телефона, информират от пресцентъра на МВР.

Нов случай на дете, станало жертва на телефонна измама, е регистриран вчера в Плевен. Престъплението е станало на 24 януари 2018 година. В следобедните часове за времето от 14:30 часа до 16:30 часа непознат е потърсил момичето на домашния и на мобилния телефон. Представил се за лекар и подлъгал малолетната да помогне на майка си след претърпяно пътно-транспортно произшествие. 11-годишната без да информира родителите си е претърсила семейния апартамент в Плевен и оставила 3000 лв, 620 евро и златни накити: три златни пръстена и златна гривна, следвайки указанията, до кошче за боклук на детска площадка в ж-к "Воден" в град Плевен.

На 24 януари 2018 година в 16:45 часа в Първо РУ- Плевен е дошъл баща ѝ - 49-годишен плевенчанин, който заявил за престъплението. Уведомен е прокурор в РП- Плевен за престъпление по чл.209, ал.1 от НК. Образувано е досъдебно производство и продължава работа по случая.

По никакъв повод не давайте пари на непознати! - апелират криминалистите. От ОДМВР – Плевен призовават родителите да запознаят децата си с риска да бъдат измамени по телефона.   Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета